Stil de Tijd, praktijk voor Zijnsoriëntatie

Brinkgreverweg 18, 7413 AC Deventer

06 395 512 40

06 417 321 63

Maandagavond: Meditatietraining Thuiskomen in ThuisZijn

Meditatie is thuiskomen. Gewoon zitten op een kussen en domweg gelukkig zijn met wie je bent en hoe je leven is. Simpelweg thuiskomen in thuis zijn vereist een radicale breuk.

Achter je laten wat je weet, je niet vereenzelvigen met wie je denkt dat je bent, maar helemaal fris, zonder de intentie jezelf of je leven te verbeteren, volkomen naakt en vrij in het hier en u vertoeven, vergt discipline én kennis van meditatietechnieken.

Thuiskomen is een radicale breuk op vele niveaus; op het fysieke niveau met onze uithuizigheid; op het energetische niveau met vastzetten, blokkeren en terugtrekken; op het mentale niveau met onbewust wantrouwen en manipuleren, op het niveau van  gedachten met onze onbewuste conditioneringen en op spiritueel niveau met de angst voor leegte. Door meditatie komen we thuis in onszelf in heelheid, openheid en vrijheid.

Meditatie is eenvoudig omdat het appelleert aan onze natuurlijke aard. Maar tegelijkertijd vereist het een hoge mate van presentie en precisie in ontspanning.

Mijn intentie is om je in vier blokken van acht lessen de handvaten aan te reiken om zelfstandig te kunnen mediteren en je te introduceren in de belangrijkste meditatievormen. Per trainingsblok staat een groep van meditatietechnieken centraal:

  • Aandachtsmeditatie. Aandacht lijkt zo vanzelfsprekend waardoor wij eigenlijk ongemerkt aan haar voorbijgaan. Een wereld gaat open als we de aandacht op de aandacht laten rusten.

  • Perspectieven. Door optiekverhoging maak je kennis met de stralende, open en vrije dimensies van je geest. Door vanuit deze hogere optiek te kijken leer je tevens het verhaal over jouw leven waarin jij gelooft te doorzien.

  • Compassiemeditatie. Het beoefenen van compassie is het ontsluiten van de liefde voor jezelf en de ander. Compassie snijdt daarmee dwars door ons illusoire afgescheiden zijn heen. Door compassie leer je de ander en de relatie te zien zoals die is. Juist omdat werkelijke verandering pas mogelijk is vanuit acceptatie.

  • Zijn. Het totale niet doen. Het beoefenen van niet beoefenen. Niet mediteren, niet in afleiding zijn is thuiskomen. Jezelf ervaren op fysiek, energetisch, mentaal en spiritueel opzicht. Jezelf ervaren als heel, vrij en verlicht . Jezelf te ervaren als bron van de vele mogelijkheden; als de rijkdom en waardigheid van de eigen aard.

 

Het eerste blok: Aandacht is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Aandachtstraining is de essentie van meditatie. Wakkerte en mindfullness zijn een noodzakelijke basis voor het beoefenen van andere meditatievormen als optiekverhoging, compassie en het rusten in Zijn zelf.

In essentie leren we in de aandachtstraining aan het stuur te staan van onze aandacht, dat jij bepaalt waar je je aandacht op richt en daarmee breekt met de gewoonte dat je gedachten bepalen waar je geest zich bevindt. De ontdekking dat je aandacht veel rijker en kwalitatiever kan zijn als je het ontdoet van vluchtigheid, zal je leven enorm verrijken.

 

Voorwaarde van deelname aan de aandachttraining is dagelijkse beoefening. Hiertoe wordt elke les oefeninstructies en begeleidende teksten verstrekt. Naast de acht trainingsavonden zijn er twee avonden waar het delen van ervaringen en het bespreken van vragen centraal staan. Ik noem dat padcoachbijeenkomsten.

Padcoachbijeenkomsten: 25 november en 27 januari. Van 20.00 – 22.00 uur

Kennismakingslessen: 16 en 30 september

 

Les 1: Thuiskomen in thuisZijn

Les 2 Afleiding als bron van geluk

Les 3 Kwaliteit van aandacht

Les 4 Gronden, loslaten en ontspannen als vorm van niet doen

Les 5 Inspiratie toelaten

Les 6 Verbinding leven

Les 7 Alles waar laten zijn en het vieren van negativiteit

Les 8 Discipline en motivatie: zitten zonder af

Praktische Informatie

Meditatieleraar: Peter Blaauw

Gratis kennismakingsbijeenkomsten:16 en 30 september van 20.00 - 22.00 uur.

Data:

Meditatielessen: 7 oktober, 21 oktober, 4 november, 18 november, 2 december, 16 december en 6 en 20 januari 2020

Padcoachbijeenkomsten: 25 november en 27 januari. 

Tijden: 20.00 - 22.00 uur

 

Kosten: € 250,00

Voor aanmelden of meer informatie: klik hier