DE STROMING

Studie

Alhoewel de werkwijze van Zijnsoriëntatie met name ervaringsgericht is, zijn de visie en de werkwijzen gebaseerd op diepe studie en rijke kennis. Kennis over de werking van de psyche alsook eeuwenoude Boeddhistische kennis uit met name de Dzogchen-traditie. Het bestuderen van boeken en artikelen is een rijke aanvulling en goede ondersteuning van je eigen bewustzijn.

Voor mensen die actief zijn of waren binnen "Stil de Tijd' of op andere wijze al kennismaakten met Zijnsoriëntatie, is er eenmaal per maand een studiegroep. Deelname aan deze studiegroep is gratis. Data leggen we in overleg met elkaar vast.

 

Dit jaar willen we aan de slag gaan met het boek 'Zie, je bent al vrij!’. Hierin schrijft Hans Knibbe op een toegankelijke wijze wat het betekent om het pad van verlichting te lopen.

“Dit boek gaat over de kunst van gelukkig zijn. Het is mogelijk om een bron van geluk aan te boren in onszelf. Die bron is niet in ‘iets’ gelegen, maar ontsluit zich als we – voorbij alle vormen – in de openheid van Zijn rusten. Behalve geluk vinden we daar ook vrijheid, sensitiviteit en schoonheid. Dit geeft ons leven diepte en waardigheid.”  

Uit: Zie je bent al vrij! van Hans Knibbe. Hieronder een stukje film van de presentatie van het boek.

Praktische informatie

De studiegroep wordt afwisselend verzorgd door Maya Fischer en Peter Blaauw.

Deelname is voor mensen die actief zijn/waren binnen 'Stil de Tijd' of op andere wijze al kennismaakten met Zijnsoriëntatie.

Data worden in overleg vastgesteld. 

Deelname is gratis.

Klik hier voor deelname of meer informatie.

DSCF4605.jpg