DE STROMING

maya low res-01505.jpg

Ik ben geïnspireerd door de vrijheid en rijkdom van onze natuurlijke aard. Het geluk wat het brengt wanneer we daarin weten te rusten. Met veel plezier laat ik zien hoe deze vrijheid en rijkdom al inherent is aan wie jij bent. 

Schermafbeelding%202020-02-27%20om%2022.
PeterBlauwhighres-01271_edited.jpg

Ik ben telkens weer verrast over de vanzelfsprekendheid en allesomvattendheid van onze natuurlijke rijkdom en probleemloosheid. De kunst van het loslaten, het niet doen, geef ik graag door.

Ik ben Peter Blaauw. getrouwd met Maya en samen hebben we twee, inmiddels, volwassen zonen. Ik werk(te) als lijnmanager en omgevingsmanager in grote organisaties.

 

Naast mijn gezin en werk zijn er drie lijnen van inspiratie en ontwikkeling in mijn leven: spiritualiteit, kunst en samen: samen werken en samen leven. In dit laatste komen de mooiste kwaliteiten maar ook de diepste verwarringen aan het licht. Ik ben gefascineerd door deze processen en kan mateloos genieten wanneer het individu zich op authentieke wijze uitdrukt en er tegelijkertijd ook een gemeenschappelijke flow is. Als tiener verdiepte ik mij al in meditatie en boeddhisme. Gaandeweg ben ik mijn leven gaan enten op wat er verschijnt in de stilte en ontspanning. Het vormt de basis, ook wanneer het bestaan bij tijd en wijle heel hectisch is.

 

Sinds een aantal jaren komen voor mij in het (vorm) geven van meditatielessen en individuele begeleiding, deze drie lijnen samen. Ik volgde meerdere opleidingen met betrekking tot coaching en meditatie. In 2016 rondde ik de zesjarige leraren opleiding aan de school voor Zijnsoriëntatie af. 

Ik ben aangesloten bij de de beroepsvereniging van Leraren Zijnsoriëntatie. 

In het hartje van Deventer staat onze leerruimte “Stil de Tijd”. In mijn werk als theatermaker, later HR adviseur en organisatie-ontwikkelaar fascineerden mij vragen als; in hoeverre kunnen mensen werkelijk vrij zijn, wat betekenen begrippen als authenticiteit en verbinding, wat zijn de implicaties en waarom zijn deze zo belangrijk? Zijn keuzes onbelemmerd en vanuit het hart te maken? En wat betekent een begrip als “wijsheid” in het leven van alledag? Toen ik in 2006 kennismaakte met Zijnsoriëntatie werd mijn hart direct geraakt door de complete en menselijke visie. Een visie die aansluit bij ons vermogen om te voelen, te verbeelden en te begrijpen. Waarin het besef dat alles een creatie van onze geest is, direct verwijst naar de leegteblik en een leven vanuit openheid en verbinding.

In 2015 rondde ik de opleiding tot leraar Zijnsoriëntatie af. In het kader van mijn werk volg ik jaarlijks retraites, nascholing, supervisie en intervisie. Vanaf 2015 ben ik bestuurslid en voorzitter van de beroepsvereniging voor Leraren Zijnsoriëntatie. Aanvankelijk werkte ik als kunstenmaker en volgde ik een opleiding aan de theaterschool. Geleidelijk ben ik meer in organisaties gaan werken en ik volgde daartoe ook verschillende opleidingen aan de Hogeschool Saxion (HRM/Strategisch HRM) en de Vrije Universiteit Amsterdam (PGO Executive Coaching). In 2000 startte ik mijn adviespraktijk voor organisaties en individuele coaching. Eind 2016 ben ik gestopt met het werken in en voor organisaties en ik werk nu volledig vanuit mijn eigen bedrijf. Ik verdiep mij verdergaand in meditatie en het Tibetaans boeddhisme.

Ik ben gehuwd met Peter en heb twee volwassen zonen. De natuur en vele vormen van kunst zijn een vaste waarde in mijn leven.

DSCF4605.jpg